30 Euro Üzeri Yurtdışı Kargoları Nasıl Alınır?

30 euro üzeri kargo nasıl alınır

30 Euro Üzeri Yurtdışı Kargoları Nasıl Alınır? Fatura bedeli 30 Euro üzeri olan yurtdışı kaynaklı kargoların alınması için yapılması gereken işlemler hangileridir?

Yurtdışından ürün gönderen internet alışveriş sitelerinden satın alınan ürünlerin yer aldığı kargo paketinin toplam fatura tutarı 30 Euro üzerinde olduğu durumlarda, PTT veya diğer kargo şirketleri kargonun teslimini gerçekleştirmeyerek, alıcıyı gerekli işlemlere yapmaya çağırır.

30 Euro Üzeri Kargoları Alabilmek için iki yöntem mevcuttur. Birincisi bir gümrük müşaviri ile çalışmak; ikinci seçenek ise ithalat işlemlerini kendi başına gerçekleştirmek.

Gümrük müşaviri ile çalışma seçeneği, yalnızca yüksek tutarda alışveriş söz konusu ise makuldur. Çünkü gümrük müşavirleri bu işlemler için yüksek bedeller talep etmektedir.

Alıcı kargoyu almak için gerekli olan işlemleri tek başına yapmak isterse, bu durumda Gümrük Müdürlüğü’ne müracaat ederek BİLGE şifresi almalı, BİLGE programına veri girişi yapmalı ve satın alınan ürünler için “ithalat beyannamesi” oluşturmalıdır.

İADE HAKKI

Alıcılar gelen kargoyu iade etme hakkına sahiptir. Bunun için PTT veya diğer kargo şirketinin şubesine başvurarak kargonun göndericiye iadesini talep etmelidir. Bu yöntemle, alışveriş sitesine ödenen tutar geri alınabilmektedir. İade işlemlerinin kaç gün süreceği kargo şirketinin hızına bağlıdır.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*