Zonguldak’ta Cesedi Yakılan Mohammed Nourtani ile İlgili Dava Duruşması Bugün

Zonguldak’ta kaçak bir maden ocağından çalışan Afganistan uyruklu göçmen işçi Mohammed Nourtani’nin çalışırken fenalaştıktan sonra, hastaneye götürülmek yerine ölmesinin sağlandığı, olayı örtbas etmek için işçinin cesedinin yakılarak gömüldüğü iddiaları ile açılan davanın üçüncü duruşması bugün görülüyor.

Olaya ilişkin başlatılan soruşturmada gözaltına alınan maden işletmecilerinin itirafları ve işçilerin ifadeleri ile işlendiği tespit olunan vahşete ilişkin dava duruşması bugün Zonguldak 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirilecek.

Göçmen Mülteci Dayanışma Ağı tarafından yayınlanan bir basın bülteninde olayın ve dava sürecinin ayrıntıları yer aldı:

“Nourtani’nin öldürülmesinin ardından açılan Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada Nourtani’nin çalıştığı kaçak maden ocağının sahipleri Hakan Körnöş, Enver Gideroğlu ve Körnöş’ün kuzeni Ahmet Aydın tutuklu yargılanırken, ocak çalışanları Sercan Kayabaş, Eray Demiro ve kömür ticareti yapan Alaattin Çayırlı ise tutuksuz yargılanmaktadır. Sanıklar görülen ilk iki duruşmada Vezir Muhammed Nourtani’yi madende fenalaştıktan sonra hastaneye götürmeyip öldürmeye karar verdiklerini, “hastaneye götürürsek başımız belaya girer” “Bu adamın kimliği yok, Afgan zaten, yakalım” dediklerini birbirlerini suçlayarak anlatmışlardır.”

Kaynak : GÖÇMEN MÜLTECİ DAYANIŞMA AĞI

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*