Vegan dışkısı satarak para kazanma doğru mu ?

Dışkı bağışı programı olan ABD merkezli bir sağlık kuruluşunun tanıtım görseli.

Vegan dışkısı satarak para kazanma doğru mu ? Vegan beslenen insanların dışkılarının bağırsak hastalarının tedavisinde kullanıldığı, bu nedenle bağırsak tedavisi hizmeti veren hastane ve kliniklerin bu dışkıları para ile satın aldığı haberleri sonrası konuya büyük bir ilgi artışı meydana geldi. Peki vegan dışkısı satılabilir mi ?

DHA Antalya muhabiri tarafından hazırlanan haberde Antalya’nın Muratpaşa İlçesi’nde kendi kliniğini işleten Uzm.Dr.Didem Karavelioğlu ve kliniğine dışkısını satan Ali Bıdı’nın açıklamalarına yer verildi.

Bizimhaber.net editörü İlhan BARAN konu ile ilgili olarak yaptığı araştırmada, özellikle ABD’de “stool donation” yani “dışkı bağışı” programlarının olduğu ve her kriterlere uyan dışkı başına donörlere 40 dolar ödeme yapıldığı bilgisine ulaştı. Dışkı bağışı programı yürüten Cambridge merkezli OpenBiome Enstitüsü ile yapılan yazışmada, kriterlere uyan donörlerden alınan dışkıların clostridioides difficile (C. diff) adı verilen kolon bağırsağı enfeksiyonunun tedavisinde kullanıldığı öğrenildi. Elde edilen bilgilere göre ABD’de her yıl 500 bin kişi C.diff enfeksiyonuna yakalanırken, 30 bin kişi de yaşamını yitiriyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*