Tevrat ve İncilde Kanlı Ay Tutulması

Tevrat ve İncilde Kanlı Ay Tutulması – Kuranda Kanlı Ay Tutulması Var mı ?

Tevrat ve İncilde yer alan bazı ayetlerde kanlı ay tutulmasının haber verildiği öne sürülüyor. Peki Tevrat ve İncil kitaplarında kanlı ay tutulmasını anlatan ayetler hangileri ? İşte İncil ve Tevrat kitaplarında kanlı ay tutulmasını haber verdiği söylenen ayetler :

İncilde Kanlı Ay Tutulması İddiası

Rabbin büyük ve görkemli günü gelmeden önce Güneş kararacak, Ay kan rengine dönecek. O zaman Rabbini adıyla çağıran herkes kurtulacak.
(Elçinin İşlleri 20-21 ayetleri – The book of acts)

Tevratta Kanlı Ay Tutulması İddiası

Göklerde ve yeryüzünde kan, ateş ve duman sütunlarından belirtiler göstereceğim. Rabbin büyük ve korkunç günü gelmeden önce Güneş kararacak, Ay kan rengine dönecektir. ( Yoel 2 :30-31 ayetleri)

Bizimhaber.net inceleme ve değerlendirmesi

Hem İncil hem de Tevrat’ta kanlı ay tutulmasını haber verdiği öne sürülen ifadelerin,  “”büyük gün” olarak kabul edilen kıyamet gününden bahsettiği açıktır. Eğer bu ayetlerin kanlı ay tutulmasını haber verdiğini kabul edersek,o halde sonrasında “Rabbin büyük ve korkunç günü”  olarak nitelen anın, yani kıyametin, gerçekleşmesi de gerekecektir. Oysa kanlı ay tutulması dünya varolduğundan bu yana defalarca gerçekleşti ve hiçbirinden sonra kıyamet kopmadı ve görüldüğü üzere dünya ve canlı yaşamı günümüzde süregitmektedir.

Kuranda kanlı ay tutulması var mı ? Hangi ayetler ?

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*