Tesla Türkiye Şarj İstasyonları Haritası

Tesla Türkiye Şarj İstasyonları Haritası

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın CEO’su Elon Musk elektrikli şarj sitasyonları projesi ile ilgili sorulara yanıt verirken, global tesla şarj istasyonları haritasında Türkiye’nin de yer aldığını duyurdu.

Tesla şarj istasyonları Türkiye haritası ile hangi il ve ilçelerde Tesla şarj istasyonları olacağı netleşecek. Bu durumda elektrikli araç sahipleri ihtiyaç halinde kendilerine en yakın Tesla şarj istasyonları hakkında bilgi sahibi olmuş olacak.

Tesla Türkiye Şarj İstasyonları Nerede Olacak ?

Proje henüz yer tahsisi ve anlaşmalar aşamasında. Fakat Tesla’nın ilk olarak İstanbul, İzmir, Kocaeli, Bursa, Ankara, Antalya, Kayseri, Gaziantep, Van illerinde Tesla Şarj İstasyonu kurması, istasyon ağını ise kısa sürede tüm Türkiye’yi kapsayacak şekilde genişletmesi bekleniyor. Tesla ilk olarak yüksek nüfuslu büyükşehirleri hedef alacak.

Elektrikli otomobil kullanıcıları kısa süre içerisinde Tesla şarj istasyonlarından Türkiye’nin tüm illerinde faydalanabilecek. Tesla elektrik şarj ücretlendirmesini ise bulunduğu ülkenin elektrik fiyat ortalamasını baz alarak yapacak.

Elektrikli araçlar üreten Tesla, kısa sürede üretim kapasitesini arttırarak, global boyutta artan talebi karşılamak için sürekli inovatif atılımlar yapıyor. Otomobil üretirken aynı zamanda şarj ihtiyacını karşılamak için de şarj istasyonları projesini devreye koyan Tesla, bir çok ülkede istasyon ağları oluşturarak otomobil şarj piyasasını da elinde tutmaya çalışıyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*