Teff Tohumlu Çay Sağlığa Zararlı mı ?

Teff Tohumlu Çay Sağlığa Zararlı mı ? Teff Tohumlu Çay zararları nelerdir ?

Seda Akgül, Deniz Akkaya, Gonca Vuslateri, İvana Sert, Yeliz Yeşilmen, Seren Serengil’in de aralarında bulunduğu bir çok ünlü ismin reklamını yaptığı teff tohumlu çay ürününün insan sağlığına ölümcül zararlar verdiği iddiası Sözcü Gazetesi’nde yayınlanan bir haberde öne sürüldü.

Teff Tohumlu Çay Neden Zararlıdır ?

Sözcü Gazetesi’nden Eser Akgül’ün haberine göre  Teff tohumlu çayın zararlı olmasına neden olan madde içeriğindeki sibutramin maddesi. 2010 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından yasaklanan Sibutramin maddesi, ABD’de ilk olarak anti-depresan haplarda kullanıldı. Ölümlere kadar götüren çok sayıdaki yan etkisi olduğu ortaya çıkan Sibutramin maddesi, Teff tohumlu çay ürününde ise çok miktarda bulunuyor. Sibutramin maddesi 2010 yılına kadar birçok ülkede obezite tedavisinde diyet ve egzersizle beraber tavsiye edilmekteydi. Fakat kardiyovasküler sorunlar ve kalp krizlerine neden olduğu ortaya çıkınca, satışı durduruldu ve piyasadan toplatıldı.

Öte yandan ürünü pazarlayan girişimler üründe Sibutramin maddesi olmadığını savunuyor.

Teff Nedir ? Teff Tohumu Nasıl Elde Ediliyor ?

Eragrostis Tef olarak bilinen ve yılda bir kez teff adlı tanecikler veren bitki genellikle Hindistan, Etiyopya, Güney Afrika ve Avustralya’nın bazı bölgelerinde yetişiyor. Teff tohumu taneciklere verilen isim. Tıpkı buğday gibi yeşil bir bitki üzerinde tanecik şeklinde oluşmaktadır. Ve büyük ölçüde aynı yöntemle kullanılacak son haline getirilir. Bu üründen elde edilen çay Teff seed tea adıyla dünyada pazarlanmaktadır.

5 yorum

  1. Gosterebilceginiz bir belge bu tur haberleri yapabilmeniz için sağlık bakanlığının zararlı ürunler listesinde yer almalidir.

    Malesef ki böyle bir ürün listeye eklenmemistir.

    Dolayısı ile yalan haber yapmaktasiniz.

  2. Sibutramin içeriğinin bol miktarda olduğunu yazmışsınız… neye dayanarak?
    Eğer insan sağlığı ise temel nokta lütfen analiz sonucunuzu paylaşın…
    Böylece kullanıcılarında soruları aydınlanmış olur…

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*