Sahte Black Friday indirim oyunu

Sahte Black Friday indirim oyunu

Yılsonu yaklaşırken, gelenek haline getirilen “Black Friday” ve “Efsane indirim günleri” gibi yanıltıcı isimlendirmelerle sahte indirim algısı temelinde düzenlenen sözde kampanyalar kapsamında ürünler piyasa değerinin üzerinde “indirimliymiş” gibi satışa sunuluyor.

Sözde “indirim,fırsat” kampanyaları düzenlediğini iddia eden siteler, ürünlerin gerçek fiyatını yüksek gösterip, bu fiyatlara belirli yüzdelerde indirim uygulayarak, ürün fiyatında ciddi bir indirim yapılmış düşüncesi yaratmaya dayalı bir tezgah düzenliyor.

Reklam ve tanıtımlarda “%90’a varan indirimler” şeklindeki yanıltıcı ifadelerle siteye çektikleri vatandaşlara, ürünleri piyasa değerinin üzerinde “indirimliymiş” kandırmacasıyla satıyorlar.

Aşağıda Snob parfüm seti örneğinde , ürünün sözde indirimli fiyatının ürünün gerçek piyasa değerinin üzerinde olduğu görülüyor. Üstelik bu aynı oyunun uygulandığı binlerce üründen sadece biri…

Black Friday indirim sahtekarlığı ürünlerin normal ve sözde indirimli fiyatlarından oynanan kurnaz oyunla bitmiyor. Siteler 5 TL olarak kargo şirketleri ile anlaştıkları kargo gönderim bedelini müşterilere 8,9 TL olarak yansıtarak, buradan da 3,9 TL kar ediyor.

İndirim sahtekarlığı yetkililerin gözü önünde serbestçe yapılırken, kurnaz tezgah tüketicilerin aptal yerine konmasını “serbest piyasa” prensipleriyle açıklamayı boş bir savunma kılacak kadar ilkesiz bir fırsatçılıkla uygulanmaya devam ediyor. (Haber: İlhan BARAN)

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*