Nicehash hack olayı ile ilgili açıklama yayınladı

Nicehash hack olayı ile ilgili açıklama yayınladı

Gece yarısı servis dışı kalan Nicehash.com madencilik havuzu 12 saat sonra olay ile ilgili Reddit üzerinden bir açıklama yayınladı. İşte o açıklama:

Malesef Nicehash sitesini de kapsayan bir güvenlik açığı meydana geldi. Şu anda olayın aslını araştırmaktayız ve sonuç olarak önümüzdeki 24 saat için tüm faaliyetleri durdurduk.

Önemli bir konu olarak ödeme sistemimiz riske girdi ve Nicehash Bitcoin cüzdanının içeriği çalındı. Şu anda çalınan BTC miktarını saptamak için çalışıyoruz.

Açıktır ki, bu derin bir kaygı konusudur ve önümüzdeki günlerde bu konuyu çözüme kavuşturmak için sıkı çalışıyoruz. Bizim yürüttüğümüz incelemeye ek olarak, olay yetkili kurumlara ve yasal mercilere bildirilmiştir ve onlarla işbirliği halindeyiz.

En yakın fırsatta en üst düzey güvenlik tedbirleri ile Nicehash’i tekrar işler hale getirmeye kararlıyız.

Dünyanın her yerinden müşterilerimiz ve madencilerimiz olmasaydı biz olmazdık. Bir çok sorunuz olacağını anlıyoruz ve hizmetimizin geleceği konusunda uygun bir çözüm bulana ve sebepleri bulmak için inceleme yaparken anlayış ve sabrınız rica ediyoruz. Sizi düzenli aralıklarla bilgilendirmek için çabalayacağız.

Gerçekleşen şeyin tam kapsamı henüz tam belli değilken, önlem olarak tüm online şifrelerinizi değiştirmenizi tavsiye ederiz.

Bunun yol açmış olabileceği rahatsızlık nedeniyle gerçekten üzgünüz ve bu sorunu olabildiğince kısa sürede çözmek için tüm kaynaklarımızı seferber ediyoruz.

1 yorum

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*