Master Chef İtalyan ekmeği focaccia

Püf Noktası
Hamuru en az 30 dakika kadar mayalandırdıktan sonra önceden ısıtılmış sıcak fırında pişirin.İlk başta dışı kıtır içi yumuşak durumda olan İtalyan pizzası fokaçyo ekmeğini pamuklu bir beze sararak muhafaza edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

-Ilık su ve mayayı derin bir karıştırma kabında karıştırın.
-Elenmiş un, tuz ve zeytinyağını ekleyin. Kıvam alana kadar hamuru yoğurun.
-Hafif cıvık bir kıvamda olan bu lezzetli ekmek hamuruna ayıkladığınız taze kekik yapraklarını katın ve karıştırın.
-Ekmeği kestiğinizde görmek istediğiniz üzere kurutulmuş domates dilimlerini bütün ya da küçük küpler halinde keserek ekmek hamuruna ilave edin. Doğranmış siyah zeytinleri ekleyin.
-Elle veya tahta bir kaşık yardımıyla hamuru son bir kez karıştırın. Kullanacağınız kalıp ya da fırın tepsisine hazırladığınız hamuru yuvarlak ya da dikdörtgen şeklinde yayın.
-Mayalanıp, kabarması için hamuru bu şekilde 30 dakika kadar oda ısısında bekletin.
-Mayalanan hamurun üzerine bir yumurta fırçası yardımıyla zeytinyağı sürün. Deniz tuzunu ve ayıkladığınız taze biberiyeyi serpiştirin.
-Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirerek ekmeğinizi hazırlayın. Fırından çıkan ekmeği kalıbından aldıktan sonra bir ızgara teli üzerinde dinlendirin.
-Aralarda üzerine zeytinyağı sürerek biberiyenin tüm aroma ve lezzetini içine hapsetmesini sağlayın.
-Tamamen soğuduktan sonra keskin bir bıçak yardımıyla dilimleyerek servis edin. Ana yemeğin, çayın, çorbanın yanında sevdiklerinizle paylaşın.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*