Lidyacoin nedir ? Lidyacoin yorum ve inceleme

Lidyacoin nedir ? Lidyacoin yorum ve inceleme

Ethereum ERC-20 standart altyapısı üzerine konuşlandırılan Lidyacoin bugün ön satış (Presale) etabıyla 1000 Lidyacoin 1 ETH fiyatla yatırımları kabul etmeye başladı.

Aralarında bazı Türk yazılımcı, hukukçu, proje direktörü isimlerinde olduğu bir grup tarafından çıkarılan Lidyacoin’in piyasadaki binlerce ERC-20 tokenlerinden farklı olarak vaadedebileceği hiçbirşey yok. Yol haritasına (Roadmap) göre herşey yolunda giderse, Lidyacoin tokeni Mayıs 2018 tarihinde Lidya.exchange adresinde kurulması planlanan grubun kendi borsasında daha sonra ise anlaşmalar sağlanabilirse Haziran 2018’de de global coin borsalarında işlem görmeye başlayacak.

Kısa süre önce Legitcoin isimli bir website, bener şekilde ERC-20 altyapısına konuşlandırdığı (Deploy) tokenleri Pre-ICO ve ICO satış aşamalarında sattıktan sonra, stocks.exchange adlı paravan bir borsada para karşılığında tokeni listeleterek ortadan kayboldu. Site yetkilileri 70 dolar olacak vaadiyle satılan tokenlerin borsaya aktarılması için beklenen çekim (withdraw) opsiyonunu dahi faaliyete koymadı. Şimdi yatırımcılar site üzerindeki panellerinde görünen sözde Legitcoin bakiyeleri ile ne yapacaklarını bilmeden bekliyor. Tokenlerin listeletildiği paravan borsada ise 1 Legitcoin 0.00001353 BTC yani 9 cent (36 kuruş). Oysa 21 milyon adet basılan tokenler 2 dolar ile 3.5 dolar arasında değişen fiyatlarla satılmıştı.

Lidyacoin Dolandırıcı mı ?

Bir kripto para girişiminin dolandırıcı olup olmadığının anlaşılması için malesef tüm yol haritasında söz verilen adımların atılması için belirlenen tarihlere kadar beklemek gerekiyor. Bu durumda da iş işten geçmiş oluyor. Bu piyasada devlet denetimi veya piyasanın kendine has bir denetim mekanizması olmadığı için, yatırımcılar projeyi yürüten grubun insafına/etik anlayışına bağımlı durumda. İlhan BARAN/Bizimhaber.net

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*