Kredi kartına 12 taksit ve borç yapılandırma düzenlemesi

Kredi kartına taksit sayısını 12’ye çıkaran ve borçların yapılandırılmasını öngören düzenleme resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Bankacılık Düzenleneme ve Denetleme Kurumu tarafından yapılan düzenlemeyle birlikte kredi kartı harcamalarına ilişkin gerçekleşen değişiklikler şöyle:

Taksit uygulanamayacak harcamalar

Kredi kartlarıyla gerçekleştirilecek telekomünikasyon, doğrudan pazarlama ile ilgili harcamalar, yurt dışında yapılan harcamalar ve yemek, gıda, alkollü içecek, akaryakıt, kozmetik, ofis malzemesi ile hediye kart, hediye çeki ve benzeri şekillerde herhangi somut bir mal veya hizmeti içermeyen ürünlerin alımlarında taksit uygulanmaz.

Taksit uygulanabilecek harcamalar

Yönetmeliğe göre kuyumla ilgili harcamalarda dört ay, elektronik eşya ve bilgisayar alımlarında altı ay, havayolları, seyahat acenteleri, taşımacılık, konaklama, sağlık ve sosyal hizmetler ile ilgili harcamalarda, sağlık ürünü alımlarında, kulüp ve derneklere yapılan ödemelerde ve vergi ödemelerinde dokuz ay taksit uygulanabilecek.

Borçlar 72 aya kadar yapılandırılabilecek

Kredi kartı borçları her aya düşen taksit tutarı ile asgari ödeme tutarının birlikte ödenmesi şartıyla 72 aya kadar taksitlendirilebilecek.

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*