Kanseri Yiyen İlaç Nedir ? İlacın Adı Ne ?

Kanseri Yiyen İlaç Nedir ? İlacın Adı Ne ? Nasıl Etki Eder ? Kanseri yiyen ilaç ile ilgili tüm bilgiler burada.

Kanser hastalarını umutlandıran bir gelişme tıp alanındaki son çalışmaların sonuçlarıyla geldi. Bilim insanlarının uzun süre üzerinde çalıştıkları bir formül ile kanseri yiyen, daha doğrusu kanserli hücreleri yiyen ilaç geliştirildi. Kanseri yiyen ilaç ile fareler üzerine yapılan deneylerde özellikle göğüs kısmında bulunan kanserli bölgenin tamamen yok edildiği sonucu elde edildi.

Kanseri Yiyen İlaç Nasıl Etki Etmektedir ?

Kanseri yiyen ilaç verilen farelerin beyaz kan hücrelerinin kısa süre içerisinde anormal ölçüde güçlendiği ve kanserli hücreleri yok ettiği yani bir bakıma kanserli hücreleri yediği gözlendi. Bu gelişme kanseri yiyen ilacın insanlar üzerinde test edilme aşamasına geçirilmesine yol açtı. Bundan sonraki süreçte kanseri yiyen ilaç kanser hastalığına yakalanan gönüllü insanlar üzerinde test edilecek.

Kanseri Yiyen İlaç Ne Zaman Çıkar ?

Aslında ilaç bütün formülasyonu ile şu an kullanıma hazır durumda ama insanlarda denenmesi için yasal prosedürün tamamlanması yani insanlar üzerinde test edilip etkisinin kanıtlanması gerekmektedir. Kanseri yiyen ilaç üzerinde çalışan bilim insanları en geç 2 yıl içerisinde ilacın insanlar üzerindeki denemesinin tamamlanacağını öngörüyor.

Kanseri Yiyen İlacın Adı Ne Olacak ?

Kanseri yiyen ilacı geliştiren bilim insanları grubu, bir zamanların efsane video oyunu pacman karakterinden esinlendiklerini ve ilacın isminin de bununla ilgili bir isim olacağını söylüyor. Fakat ilacın ismi henüz belli değil. Şimdilik sadece kanseri yiyen ilaç olarak adlandırılıyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*