Anadolu Farm Güvenilir mi Dolandırıcı mı?

Anadolu Farm Güvenilir mi Dolandırıcı mı?

Ekolium adlı şirket tarafından işletilen Anadolu Farm adlı site ile ilgili olarak dolandırıcılık iddiaları artmaya başladı.

Sanal bir çiftlik olarak tasarlanan sistemde gerçek para ile fiyatı 10 lira ile 10 bin lira arasında değişen hayvanları satın alan yatırımcılara, hayvanlar için belirlenen üretim kapasiteleri orantısında 12 ay boyunca para kazanma vaad ediliyor.

Son olarak tanıtım faaliyetlerine hız veren Anadolu Farm hakkında sosyal medyada dolandırıcılık şikayetleri artmaya başladı.

Mantıksal açıdan Anadolu Farm sistemi

Yayınladıkları kazanç tablosunda 10 bin lira yatırım yapan bir kullanıcıya 12 ay boyunca toplamda %174 kazandırarak 27 bin 400 lira geri ödeme yapmayı vaad eden Andolu Farm, bu kazancı nasıl bir kaynaktan karşıladığı sorusu kafa karıştırıyor.

Dolandırılma riski her zaman var

Bu tür sistemlerde ilk başlarda ödemeler sorunsuz bir şekilde yapılsa da, bir noktada sistemi işleten kişi veya grup, sistem tıkanma noktasına geldiğinde, yani “yeni yatırımcı” veya “yeniden yatırım yapan mevcut yatırımcı” sayısında cidi azalma meydana geldiğinde, sistemi çökertip ortadan kaybolur. (İlhan Baran/Bizimhaber.net)

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*